Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Alle technische problemen van je auto
#275526
Mijn Park Distance Control (PDC) werkt niet meer. In het scherm kwam eenmalig een melding zoiets als dat de PDC niet correct werkt en werd uitgeschakeld. Op internet vond ik dat bij velen de PDC module kapot is gegaan doordat er water in is gekomen. Ik heb vanochtend mijn PDC module ook uitgebouwd en toen ik deze ondersteboven hield stroomde het water eruit. In de hoop dat ik deze kan drogen heb ik de module open gemaakt en met een föhn goed gedroogd. Deze weer ingebouwd maar mijn PDC heeft nog geen sjoege.

Mijn vraag: Moet de foutmelding uit de computer worden gewist en de PDC weer geactiveerd worden in de computer of zou deze (als deze weer goed zou werken) automatisch moeten worden herkend? Zelfde vraag als ik een nieuwe (of van de sloop) PDC module weer zou inbouwen?

Bonus vraag: Wat wordt gebruikt om herhaling van het nat worden van de PDC module te voorkomen? Gewoon een beetje kit langs de rand van de deksel welke de module afdekt?
#275541
Beste PaulusB,

Gisteren heb ik de oude module vervangen voor een tweedehands exemplaar van de sloop. Ik krijg nog steeds dezelfde melding "optisch parkeersysteem is momenteel niet beschikbaar". Ik begrijp jou antwoord niet (komt waarschijnlijk omdat ik niet de juiste technische kennis heb). Ik heb geen VDCS.

Moet ik naar een garage toe om met een VDCS de computer te laten weten dat er een andere PDC module in zit?

Alvast bedankt.