Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Problemen met je motor? Misschien weet iemand raad
#272949
Goedenavond,

Zijn er nog meer mensen welke een t-roc 150 pk hebben en problemen hebben met een schokkende motor als je in de eerste versnelling rijdt. Dit vooral met een koude motor. Ook geeft de achteruit camera regel matig storingen van een paar seconden. Of komt er op het dash bord dat een rode soort auto komt en na 2 a 3 seconden weer verdwijnt.
#273994
Hier ook hetzelfde probleem. Ook een update gehad > geen verschil. Ik rijd al 25 jaar auto maar moet echt opletten bij het vertrekken, want ik val stil. Enkel in eerste versnelling, de rest gaat perfect. Het lijkt er op dat je met dit type motor niet rustig kunt vertrekken...
#274519
Ik heb er alleen last van als het gevroren heeft echt koud is geweest dus. Is het plus 1 dan geen problemen vind het raar dat het probleem nog niet is opgelost dit is Toch op zich geen nieuwe motor of wel?
Zomer in aan tocht dus zometeen niet meer kunnen testen tot het weer winter wordt
#275120
Edwardkooreman; dat probleem in 2de versnelling heb ik sinds kort ook ontdekt. Wanneer je afremt en naar 2de versnelling gaat en dan (vol) gas geeft, valt de auto gewoon stil. Heel veilig wanneer je eens snel moet optrekken...
De garage waar ik de auto heb gekocht, zegt dat er een update op komst is voor het schokkeren in eerste versnelling. Ik heb hiervoor contact opgenomen met verschillende andere VW garages. Dit zowel in België als in NL. Daar weet men echter van niets. Op 10 juli gaat de auto binnen bij een andere garage. Ik ben eens benieuwd.

Ik weet niet of dit bij jullie ook zo is, maar ook het uitschakelen van enkele cilinders gebeurt niet zonder schokken.
En ook de front assist heeft mij al meermaals de stuipen op het lijf gejaagd. Ik heb dit al op verschillende standen gezet. Het grijpt soms in wanneer dit echt niet nodig is. Ik stel mij de vraag wat er gebeurt wanneer het systeem ingrijpt en ik op dat moment op een bevroren of besneeuwd wegdek rijd... Je kan dit systeem wel uitzetten, maar niet blijvend.

Ook bij Skoda zijn er problemen met de 1.5: https://www.skodaforum.nl/forum/i/karoq ... eer.37639/
We rijden als 26 jaar VW, nog nooit meegemaakt. Ik rijd echt niet op mijn gemak met deze auto. Wanneer het niet wordt opgelost gaat hij de deur uit.
Door Herbert D
#275327
Sinds februari 2019 in het bezit van de T Roc 1.5 TSI 110Kw/ 150PK met DSG, automatische versnellingsbak dus.
Na 2 maanden rijden maar eens naar de VW dealer gegaan om te laten onderzoeken wat het probleem is van het schokkerig rijden bij het wegrijden met koude motor. Hier werd me doodleuk medegedeeld dat het een bekend probleem is bij VW??
Waarom niet even een bericht naar de kopers?? Er moest een update uitgevoerd worden die nog niet ter beschikking is. Wanneer dan wel? Bel maar eens over 2 maanden???
Het is nu half augustus en nog steeds is er geen update beschikbaar en stelt PON (importeur) dat ik maar geduld moet hebben.
Ik vind het beschamend, buiten het feit dat men niet in staat is bij VW om binnen 1 maand een update voor elkaar te krijgen dat er totaal niet naar de klant gecommuniceerd wordt. En als je dan zelf steeds maar weer navraag doet wordt je ook nog afgescheept met : geduld hebben.
Na 30 jaar VW gereden te hebben en ambassadeur te zijn geweest moet ik nu kennissen en geïnteresseerden die mijn T -ROC zo mooi vinden en vragen of ik tevreden ben met de T ROC steeds maar weer afraden om er een te kopen. Mijn communicatie is richting deze belangstellenden wel duidelijk. Jammer VW dit scheelt jullie weer een aantal kopers.
Ondertussen al een mooi aanbod van een ander merk!!! Jammer VW.
#275459
3 weken geleden gereageerd op een bericht op FB. De mensen van VW die in deze groep zaten hebben mijn klacht overgebracht naar D'Ieteren auto, Belgische invoerder. Begin deze week het bericht gekregen dat ik de auto mocht binnen brengen bij de garage waar ik hem gekocht had. Er werd mij verteld dat er geen algemene update is, maar wordt per auto bezien. Aangezien elke auto een andere uitrusting heeft, zal elke update dus anders zijn. Bij mij is het voorlopig opgelost. Rijdt heel anders en eindelijk zoals het moet. Hopelijk blijft dit zo!