Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Hier kan alles besproken worden wat niet in een van de forums past
Door Borgmonster
#273158
Onze Golf vraagt weer om onderhoud. Er zit longlife olie in, althans de laatste beurt was een longlife beurt.

Wat is wijsheid? Moet de volgende beurt weer een longlife beurt worden of is het voldoende om een gewone beurt uit te laten voeren?

We rijden erg weinig met deze Golf, circa 4000 km per jaar. Als we ermee rijden wordt de motor wel warm gereden, doorgaans zijn de ritjes circa 20 km. Al met al weinig kilometers, dus om er nu een dure longlife beurt tegenaan te gooien vind ik zelf wat overdreven, maar wellicht is er iemand anders die me kan uitleggen waarom dat juist wel handig is?

Daar komt bij dat onze dealer A-Point hier in Almere mij vorig jaar een nieuwe accu wilde aansmeren voor EUR 240 terwijl die op hun site gewoon EUR 130 kostte. En maar bij hoog en laag blijven beweren dat de prijs correct was toen ik hem in de showroom ermee confronteerde... Mijn vertrouwen is dus wel een beetje weg... :x

Er is een andere VW specialist hier die het ook kan uitvoeren: Jedi. Iemand die me kan aanraden waar ik beter heen kan gaan?

Of toch maar de Kwikfit of iets dergelijks?
Gebruikersavatar
Door PaulusB
#273162
Ik doe zelf ook geen Longlife beurten van 30.000km gewoon elke 15.000 een olie wissel met een premium olie bij een universeel bedrijf max 100 euro per olie wissel. Je kunt het natuurlijk ook combineren met een kleine of grote beurt. Ik vind het gewoon goedkoper en beter voor de motor ik geloof dat het niet echt gezond is om 30.000km met dezelfde olie te rijden. Zeker niet als je motor bij korte ritjes niet eens warm wordt. Ik houd gewoon 15.000 aan en als je minder rijdt 1 keer per jaar verversen. Bij een TSI wil je juist met goede smering rijden en regelmatig verversen.
#273164
Ik begrijp dat je de olie inderdaad niet te oud wilt laten worden. Ik ook niet.
Ik vraag me verder af of het nodig is om om het jaar afwisselend een grote en kleine beurt te laten uitvoeren.
De garage geeft weliswaar een rijgarantie en de kwikfit niet, maar of dat nodig is?

Iemand die weet wat de tarieven zijn van de dealer, de specialist of de kwikfit (en concullega’s)?
Gebruikersavatar
Door PaulusB
#273193
In Almere ken ik geen specialist wel verschillende goede ervaringen in Brabant. Kwikfit is leuk voor een apk en een olie wissel meer ook niet. Dealer sla ik bij vootbaat over gewoon omdat ik daar geen portemonnee voor heb :)
#273208
Ik hoorde van Khan auto hier in Almere (“Yes we Khan”).

Iemand hier ervaring mee?
#273472
Schopte:
Ik hoorde van Khan auto hier in Almere (“Yes we Khan”).

Iemand hier ervaring mee?