Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Laat zien wie je bent en wat voor bolide jij hebt
Gebruikersavatar
Door klamath
#248630
Die van mij doet ook iets over 1 bar stationair als die warm is.
Mja, zoals al gezegt, 't is geen meetinstument, maar een indicator. Je kunt iig zien of het goed is, of anders als normaal.
Gebruikersavatar
Door ATi
#248645
Boersie schreef:Ziet er netjes uit arie! :wink:
Ik had trouwens met warme motor nog geen 2bar stationair eerder 1 bar, met me oude VR.
Maar miss komt dat omdat mijn meter niet van 1 tot 10bar loopt maar 1 tot 8bar, dat die het verkeerd weer geeft?..
Ehm ik moet hier wat over kwijt! :oops: ik heb er nog 10w-60 olie in zitten! dat zal een hoop verklaren! de oliedruk is dan immers hoger omdat 10w-60 olie wat dikker is bij hogere temperaturen... :lol: =P~

dat zal een hoop verklaren!

ik denk ook dat er wel wat afwijking kan zitten in merk sensoren...
Gebruikersavatar
Door Boersie
#248658
Oke, ja ik had 5w50 erin, maar denk dat het ook in de sensor kan zitten.
Volgens mij zijn sensor en meter geen setje zeg maar. (bij mij)
Gebruikersavatar
Door ATi
#248659
Dat is bij mij ook het geval...

Sensor is van (CI - Commercial Ignition) en meter is van VDO...

ik had liever alles van VDO, maar de sensor van VDO paste niet... (schroefdraad gedoe)

p.s.

hoe zit bij jou de sensor in het blok? en welk merk heb jij dan kwa meters en sensor?
Gebruikersavatar
Door Boersie
#248663
Zal na het werk even kijken Arie, meter is zoiezo van Equees, sensor dacht ik VDO
Gebruikersavatar
Door ATi
#248664
Thanks! als je een VDO sensor hebt, zou ik graag willen weten welke type jij dan hebt, of heb je andere soort adapters gebruikt (die op het oliefilterhuis komen?)

ik had er maar een hoop gezijk mee, heb zelfs VDO nog gebeld... je hebt M10x1 en je hebt M10x1 maar bij VDO loopt dat altijd wat conisch, de sensor orgineel (destijds bij de dealer) was ook M10x1 maar dan met echt recht draad... vandaar dat ik de Sensor bij ARZ tuning (Merk CI) heb besteld... orgineel zijn ze bij de dealer niet meer leverbaar... merk van de dealer is ook onbekend...
Gebruikersavatar
Door Jochem
#248665
signaal wordt via een spanning doorgegeven, dus als de massa-aansluiting of boordspanning niet helemaal goed doorkomt, geeft hij een lagere waarde aan.
Gebruikersavatar
Door ATi
#248666
Idd dat is waar Jochem, nou je kent me wel, draden zitten wel goed, ik heb ook de massa punten zo veel mogelijk van de bron gepakt (dikke bedrading) en de voltmeter & oliedrukmeter hangt rechtstreeks (gezekerd) aan klem 15 (boordspanning 2,5 mm draad zwart) verder zijn alle draden 1,5 mm dik massa draad weer 2,5 mm, ook de blauwe draad naar de oliedruk sensor is 1,5 mm dik :|
Gebruikersavatar
Door ATi
#248766
Volgende klus (in de vakantie) :lol:

eindelijk na bijna 8 jaar... #-o

vast verlaging Weitec (30/30)

:lol:

ik heb alvast twee (voor en achter) inmekaar gezet... van het weekend eerst weer werken :twisted: als ik dan weer thuis ben, de volgende twee... dan heb ik dat gehad, en dan is het in de vakantie (of wanneer het eindelijk eens een keer goed weer is in een weekend) de veren vervangen... =D>
Bijlagen
P6290358 (Custom).JPG
P6290358 (Custom).JPG (75.4 KiB) 296 keer bekeken
P6290359 (Custom).JPG
P6290359 (Custom).JPG (230.71 KiB) 296 keer bekeken
P6290361 (Custom).JPG
P6290361 (Custom).JPG (303.04 KiB) 296 keer bekeken
P6290362 (Custom).JPG
P6290362 (Custom).JPG (229.23 KiB) 296 keer bekeken
P6290363 (Custom).JPG
P6290363 (Custom).JPG (132.8 KiB) 296 keer bekeken
Gebruikersavatar
Door PaulusB
#248772
Ziet er goed waarom zijn die veren eigenlijk in verschillende kleuren.
Gebruikersavatar
Door tempel
#248774
PaulusB schreef:Ziet er goed waarom zijn die veren eigenlijk in verschillende kleuren.
Kun je je niet vergissen in voor en achterzijde :lol:
Gebruikersavatar
Door tempel
#248775
PaulusB schreef:Ziet er goed waarom zijn die veren eigenlijk in verschillende kleuren.
Kun je je niet vergissen in voor en achterzijde :lol: Weitec groen en KW geel , maar goed dat er geen AP blauw bij is, kleurt miet bij mosgroen.
Gebruikersavatar
Door ATi
#248780
Nou de andere twee zitten ook inmekaar... :lol:

Ready voor montage... :mrgreen:
Bijlagen
P6300365 (Custom).JPG
P6300365 (Custom).JPG (152.17 KiB) 253 keer bekeken
Gebruikersavatar
Door dess
#248781
waarom heb je ze eerst niet even schoongemaakt>?
Gebruikersavatar
Door bekir83
#248782
deze heb ik ook liggen, alleen zijn ze allemaal groen
Gebruikersavatar
Door ATi
#248812
dessener schreef:waarom heb je ze eerst niet even schoongemaakt>?
haha

ze zwemmen in de dinitrol (ML1000) :lol: :mrgreen:

@Jacobus... haha, jah we gaan toch nog een beetje laag... :lol:

@Bekir ik weet idd niet waarom die gele er nu bij zijn, kan best een foutje zijn :lol: :mrgreen:
Gebruikersavatar
Door ATi
#249001
Zo weer ff verder gekloot aan de auto... :lol:

kom ik toch nog een toetje tegen :x #-o

beter nu dan straks bij de APK (September) :mrgreen:

Er komen ook nieuwe:

Stuurkogels
Spoorstangeindjes
Bouten
Koppelstangen (brug tussen stabilisator stang en draagarmen)

Draagarmen moet ik nog even bekijken...
Bijlagen
P7070366 (Custom).JPG
P7070366 (Custom).JPG (144.99 KiB) 177 keer bekeken
P7070367 (Custom).JPG
P7070367 (Custom).JPG (225.97 KiB) 177 keer bekeken
P7070368 (Custom).JPG
P7070368 (Custom).JPG (195.95 KiB) 177 keer bekeken
P7070369 (Custom).JPG
P7070369 (Custom).JPG (124.33 KiB) 177 keer bekeken
P7070370 (Custom).JPG
P7070370 (Custom).JPG (130.06 KiB) 177 keer bekeken
P7070372 (Custom).JPG
P7070372 (Custom).JPG (188.56 KiB) 177 keer bekeken
P7070373 (Custom).JPG
P7070373 (Custom).JPG (184.05 KiB) 177 keer bekeken
P7070375 (Custom).JPG
P7070375 (Custom).JPG (114.98 KiB) 177 keer bekeken
P7070383 (Custom).JPG
P7070383 (Custom).JPG (104.36 KiB) 177 keer bekeken
P7070384 (Custom).JPG
P7070384 (Custom).JPG (145.26 KiB) 177 keer bekeken
P7070385 (Custom).JPG
P7070385 (Custom).JPG (138.72 KiB) 177 keer bekeken
P7070387 (Custom).JPG
P7070387 (Custom).JPG (176.89 KiB) 177 keer bekeken
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 95