Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Alle technische problemen van je auto
#273683
Ik ben nu een aantal maanden een blije eigenaar van een Golf Variant 1.4 uit 2014. Heerlijke auto, maar er is een probleem, of eigenlijk twee maar dit is de irritantste/belangrijkste. Het dak lekt. Na een fikse (langdurige) regenbui is de (rechter) A-stijl nat, of er vallen wat druppels uit het 'in-het-midden-ding-tegen-de-hemel'-unit waar ook de spiegel aan hangt.
Ik ben reeds op onderzoek uitgegaan, afvoerslangetjes doorgeblazen, etc. Echter geen verbetering. Nadat ik de hemel een stuk losgemaakt had en flink met de gieter in de weer ben gegaan ben ik er achter gekomen dat het water via het binnengootje naar binnen komt. Met de binnengoot bedoel ik het gedeelte waar de windvanger in zit. Deze is ook vaak nat. Als het water hoog genoeg komt in die goot is er een bepaald puntje waar het water door naar binnen komt. Ik kan alleen geen gaatje zien, dus of het is een scheurtje, of het gaatje zit verborgen. Uit de buitengoot loopt het water prima weg. Onderaan staat een foto van het punt waar het ongeveer om gaat.

Nu is uiteraard de vraag wat nu te doen. Mag het water zo 'hoog' komen en moet het gaatje gedicht worden, of zit er een doorloop verstopt waardoor het water niet zo hoog mag komen, of mag er uberhaupt geen (niet veel) water in de binnengoot komen? De windvanger zelf wordt ook nat. De garage waar ik naartoe gegaan ben had volgens mij weinig zin in probleem opzoeken, want men begon eigenlijk gelijk over een nieuw frame installeren omdat er waarschijnlijk een scheur was.

Alvast bedankt!
Afbeelding
Laatst gewijzigd door iruoy op 09 okt 2018, 13:43, 1 keer totaal gewijzigd.
#273711
Ik had het artikel al eens gezien, maar ik denk echt dat met een 4,5 jaar oude, tweede hands auto het echt lastig gaat worden om zomaar op fabrieksgarantie terug te komen. Wellicht mis ik ook een paar Duitse woordjes maar daar gaat het steeds om lekkage via de deur en dat heb ik dan weer niet. Iemand een idee of er water in het binnenste gootje terecht mag komen? Of hoe dit anders afgevoerd gaat worden?
#273737
Waarschijnlijk heb ik een dingetje gevonden. Bij een nadere inspectie zag ik dat ter hoogte van het draaipunt van het windscherm iets aan de ene kant dicht was en aan de andere kant open. Even goed kijken en er zat vet onder een bepaald dingetje, waardoor waarschijnlijk bij 'veel' water het niet snel genoeg weg kon stromen en in de binnengoot terecht kwam. Dit heb ik nu schoongemaakt en nu is het even afwachten op de eerste de beste goede regenbui (ben denk enige in NL die nu regen wil hebben). Ik hou het in de gaten!
#273812
Fijn dat het opgelost is. Nog fijner dat je het zelf hebt gevonden. Scheelt een hoop geld, vergeleken met een garagist die het voor je opzoekt of een “garagist” die meteen een nieuw frame wil plaatsen.
#275207
Ik heb ditzelfde probleem gehad bij mijn Golf 7 Variant GP (sept. 2017).

eind 2018 de auto diverse keren naar de dealer gebracht om het euvel te laten onderzoeken. bij de 3e keer onderzoek (zucht..) heeft een monteur de moeite genomen om binnen de hemel- en stijl bekleding te verwijderen en vervolgens buiten een trapladder met daarop een tuinslang vastgemaakt neer te zetten. zo heeft de auto enkele uren in de "regen" gestaan. Ze hebben zelfs de auto nog voren- en achteren opgekrikt op enige helling te simuleren.........
in alle gevallen.... géén water binnen!

Nadat ik die monteur vriendelijk had bedankt voor de genomen moeite ging ik enigszins teleurgesteld naar huis.. mezelf afvragende hoe ik het eerste jaar was doorgekomen....? ook toen waren er hoosbuien en hevige regen en heb ik nergens last van gehad. Rubbers die al slecht werden?

Thuis aangekomen heb ik een grote pot vaseline gepakt en daarmee de rubbers van het schuifgedeelte goed ingesmeerd en zelf te tuinslang er enige tijd op gezet. Geen problemen.. enkele dagen met hevige regen droog doorstaan.. =D> =D>
Proef op de som -> wasstraat (doe ik normaal nooit!) -> 0 problemen!
nu een half jaar verder heb ik er geen last meer van gehad. Ondertussen de vaseline al 2 keer verwijderd en nieuw gesmeerd, het trekt immers ook rotzooi aan!

Conclusie; ik sluit de rand nu volledig af. het water blijft tegen/op de vaseline staan en loopt vervolgens over de rand en het dak weg langs de voorruit/zijkant van de auto. doe er je voordeel mee!!