Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Alle technische problemen van je auto
#272367
Dag allemaal, hier Roger. Sinds enkele weken ben ik de trotse eigenaar van een zwarte Golf V GTI uit 2005, origineel en gekocht van de eerste eigenaar, met een behoorlijk lastig probleem.. Na 4 of 5 dagen is mijn accu helemaal leeg. Mijn huidige garage kan het probleem niet ontdekken; al 3 keer terug geweest met hetzelfde probleem. Inmiddels is de 'parrot' losgekoppeld, het (originele) alarmsysteem gedemonteerd en nog steeds hetzelfde probleem.. Wie o wie kent er iemand of een garagebedrijf (liefst omgeving Utrecht) die handig is met electronica en die het stroomlek weet te vinden? Zelfs een VW garage uit Utrecht had er geen zin in / tijd voor aangezien hij er een zogenaamde 'rode' monteur voor nodig had. Dat blijkt een electronica specialist te zijn. Ik hoop dat iemand me kan helpen zodat ik echt van deze GTI kan gaan genieten. Alvast dank voor jullie ideeën!
#272371
Hoi Roger er zitten hier ook wel monteurs op het forum.

Je kunt het ook zelf opsporen op de volgende manier

Je haalt de minkabel van je accu , tussen deze kabel en de minpool van de accu hang je je multimeter .

Op je mulimeter zit een gat, meestal rood , waar je je rood kabeltje van de meter insteekt , draai je multimeter op amp stand verbind een kabel van je multimeter met de losse minkabel en de ander op de pool van je accu.
Nu kun je gaan meten een beetje stroomverlies is normaal plus minus een half amp , bij meer verlies b.v 2 amp heb je een verbruiker .......laat dan je multimeter zitten een trek vervolgens een voor een je zekeringen eruit totdat de waarde o.k is zo kun je localiseren in welke groep je verbruiker zit .
meestal zijn dat achteraf ingebouwde acces. denk aan radio , tel aansl , gps en meer van dat soort gedoe.
Je motor loopt uiteraard NIET bij het verrichten van de meetingen.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk

#272372
Wat voor radio zit er in? Een originele of heb je er zelf een ingezet? In dat geval zou het kunnen zijn dat de gateway ervoor zorgt dat je accu leeg getrokken wordt....Ik kan dit wel oplossen voor je....

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk