Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Alle technische problemen van je auto
Gebruikersavatar
Door Robbertooo
#271527
Hallo

Ik heb een vraag ik heb een golf 4 1.4 uit 2000 de distributieriem is 30.000 km eerder vervangen volgens het onderhouds boekje .
Vandaag reed ik op de snelweg ineens voelde ik een soort klap en mijn motor stopte ik liet de auto uitrijden zo de vluchtstrook op en probeerde hem te starten dit lukte niet.
Ik heb de ANWB gebeld uiteindeljk kwamen zij erachter dat de distributieriem gebroken was.
Hij zei dat ik geluk heb gehad dat het nog goed klonk en dat hij denkt dat als de garage waar ik hem laat brengen het met een nieuwe distributieriem af kunnen.
Maar is dat mogelijk ik als golf liefhebber maar leek kwa sleutelen dacht dat het breken van je distributieriem het einde van je motor is.
Wat is jullie gedachten erover kan het echt dat het meevalt of id die kans heel klein en moet ik ervanuit gaan dat het einde verhaal is. Ik zie uit naar jullie antwoord.

Robbert
Gebruikersavatar
Door PaulusB
#271528
Als de zuigers niet tegen de kleppen aangeslagen zijn heb je geluk gehad.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk

Gebruikersavatar
Door Robbertooo
#271531
Ik reed hij maakte een soort geluid alsof ik hem in een te lage versnelling had gezet en verloor toen heel veel vermogen de moter sloeg uit en ik liet hem uitrijden naar de vluchtstrook tijdens dat uitrijden hoorde ik niets gek.
Ik probeerde hem te starten hoorde een soort kloppend geluid.
Toen een uur later de ANWB hem probeerde te starten klonk het een stuk beter zoals een auto klinkt als die niet wil starten geen kloppend geluid meer? Ik heb geen harde klappen gehoord ofzo.
Gebruikersavatar
Door PaulusB
#271549
Oké raar dat de ANWB hem eerst probeert te starten en niet eerst naar de riem kijkt hoe kwamen ze tot de conclusie dat de dat je geen schade had opgelopen?

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk

Gebruikersavatar
Door Robbertooo
#271563
Ja hij klonk niet raar zeiden ze het waren jonge gasten ik weet niet of ik daarop moet vertrouwen hij is vandaag naar de garage gebracht ik zal het morgen te horen krijgen.
Gebruikersavatar
Door Robbertooo
#271594
Nou hij staat nog in de garage . Ze hebben een nieuwe distributieriem plus de zet erin gezet ze zeiden we moeten er ook nieuwe cilinderkoppen inzetten vier stuks het zou tussen de 1250 en 1500 kosten morgen kon ik hem ophalen.
Vanmiddag wordt ik door de garage gebeld het gaat langer duren we moeten hem weer uit elkaar halen en kijken of er bij de cilinders zelf ook schade is en dan kan het tussen de 2000 of 2250 zijn.
Mijn vraag is nu heeft hij dan niet eerst gekeken wat hij moest vervangen is dat uberhoud mogelijk dat hij dat gelijk kon zien.
De golf is uit 2000. En heeft 150.000 Kilometer gelopen het is een 1.4 zijn dit normale prijzen het lijk mij erg duur maar het is een garage en de spullen worden er waarschijnlijk nieuw ingezet.
Ik hou van vw maar ik ben echt een sukkel wat alles kost kunnen jullie mij helpen?

Bedankt alvast
Gebruikersavatar
Door PaulusB
#271596
Sow dat komt wel koud op je dak vallen.

Wat bedoel je met 4 cilinderkoppen er zit maar een kop op met daar 4 posities waar kleppen in zitten. Bedoel je dat die vervangen moeten worden omdat de zuigers er tegen aan gekomen zijn. Ik weet niet wat het uur loon van jou garage is maar als ik het zo hoor word je blok groot en deels open getrokken en of je auto nu 2 of 20 jaar oud is dat blijft altijd veel geld kosten als je zuigers nu al ook beschadigd zijn kan het zomaar is kloppen dat je in de buurt komt van dat bedrag.

Niet lullig bedoeld Is je auto niet gewoon financieel totelos? De dagwaarde van de auto zal ook rond de 2000 euro zijn als ik zo goed gok in goede staat.
Gebruikersavatar
Door Robbertooo
#271601
Klopt maar een andere kopen is ook weer rond de 2000 dus die keuze is moeilijk en nu weet je dat hij goed is als ik hem ophaal.
Zeker niet lullig hoor het is voor mij ook een rot keuze maar ik hoor wel wat het wordt