Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Alle technische problemen van je auto
#266798
(#1)
Ik had even het volgende probleempje, ik heb een Lupo GTi (mono) aero-wisser op mijn Corrado VR6. Nu was de aandrijfarm naar de wisserarm afgebroken ten plaatse van de aandrijving v/d mono-arm.

Daarom heb ik een originele ruitenwissermechanisme gemonteerd ter vervanging, MAAR nu is de slag dus te kort, hij moet een grotere slag maken dan nu, meer naar de raamstijlen...
Het ruitenwismechanisme wat er aan/in zat was eigenlijk niet van het juiste type want de bevestiging kwam niet overeen en was zodoende provisorisch anders gemonteerd, nu met het originele mechaniek zit het originele bevestigingspunt ook weer op de juiste plek. MAAR nu moet ik dus ergens iets aanpassen, ik heb alleen niet precies duidelijk wat, zo zit het nu:
Afbeelding
Waarschijnlijk moet het vergulde (messingkleurige) deel links op de foto, ten plaatse v/d aandrijving van de mono-arm, ingekort worden? OF moet er juist iets verlengd worden? Hopelijk heb ik het een beetje duidelijk uitgelegd?

(#2)
Daarnaast had ik nog een volgend aanvullend vraagje...
=>
Kan ik voor een 'Lupo Mono Wisserarm' inderdaad bestelnr. 6x1 955 409 C gebruiken? (voor op mijn Corrado VR6)
ik zag hier bijvoorbeeld namelijk: http://www.corrado-club.nl/forum/main_f ... id=1000931
Dat je ter vervanging v/d originele armen het beste 2x de linker Aero Lupo GTi (2001?) wisserarm kunt nemen in verband met de knik. Ik heb er nu dus namelijk ook wel een arm opzitten van een Lupo GTi (zat er al op) MAAR deze arm kan ik in elk geval met de motorkap omlaag/neer dus niet omhoog doen zonder dat die tegen de motorkap aan komt, die zou ik ook eigenlijk wel eens willen vervangen dan eventueel. Vandaar dus de vraag of inderdaad die linker versie de juiste is (motor v/h mechaniek zit dus op de gewone standaard plek rechts).

OF zit er toch verschil in? Dat het een specifieke mono wisserarm is? in dit topic wordt bijvoorbeeld expliciet of 'mono' gesproken vandaar:
http://www.corrado-club.nl/forum/main_f ... _id=294460