Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Alle technische problemen van je auto
#260047
Beste mede vr6 fanaten.
Ik heb alle stekkers opnieuw aangesloten op de zekeringkast.

Is er iemand die iemand kent ofzo die kan controleren of alle stekkers goed aangesloten zitten..

Of die ervoor kan zorgen dat alles goed zit , dat die in princiepe gewoon start klaar is.

Dat zou zo fokkin fijn zijn sjonge jonge :oops:

Uiteraard geef ik daar een vergoeding voor

hoor het graag !!
#260050
Het enige probleem is dat wanneer ik hem van accustand naar startstand draai
dat je TIK hoort en dan valt alle contact weg.
haal ik de plus en min van de accu dan doet alles het weer totdat ik hem probeer te starten.
de auto heeft nooit gestart omdat die pas geleden gereviseerd is.
#260066
Ben bang dat dit geen accuprobleem is, als de accu stuk is gaan je klok ed op nul bij een startpoging, omdat je een spanning dip krijgt, bij hem functioneert de boel weer nadat hij de boel spanningsloos gemaakt heeft. Lijkt meer op kortsluiting.
#260080
ik heb een nieuwe accu besteld van 74 ampere..

dus tog kabelboom uitpluizen , om te kijken waar dat die sluiting maakt.
morgen weet ik meer , ik herhaal het proces gewoon en doet die hetzelfde :shock:
dan kan ik echt wel iemands hulp gebruiken want ik ben geen held in elektra..
heb dan wel een diploma als elektromonteur =D> maar das dan ook het enige hahaha

PLEH :(
#260092
ff voor de zekerheid van de dynamo komt een dikke zwarte plus die naar de startmotor gaat en dan zit er nog een van de plus van de startmotor naar de accu.
ook zit er dan een min van de startmotor naar de accu.
uiteraard zijn ook de stekkertjes op de dynamo en startmotor aangesloten
lijkt net of het daar ergens fout gaat , want hij gooit de startmotor niet rond tis meteen KLIK..
#260140
Best VR kameraden ,

ik houd een paar stekkers over en heb geen idee waar ze naar toe moeten..

misschien dat iemand het hier wel weet..

hierbijeen paar fotos

Afbeelding

hier gaan 4 kabels naar binnen en op foto 2 kun je zien welke dat zijn

Afbeelding

twee 2 pole stekkers

Afbeelding


Afbeelding

sorry voor mijn vorige bericht dat ging niet helemaal goed :oops:
#260143
Allereerst bedankt voor je reactie !!!

even over nr 2 , allebei de stekkers liggen bij de ruiterwissermotortje dus niet in de motorruimte zoals je op foto 1 kunt zien onder de houder voor de abs stekker daar gaan ze naar binnen..
hoe krijg ik die dan ( als die van abs is ) naar nr 4 ?
want ik neem aan dat die 2 op elkaar aangesloten moeten worden..
ik ga zo dalijk die andere stekkers aansluiten.

Bedankt!!
#260144
Hmmmm oke...

Als ze bij de ruitenwisser-motor liggen moet een daarvan wel knipperlicht zijn zijscherm abs stekkers zijn beetje rond en passen alleen maar in die bewuste klemmetjes
maar goed, daar gaat die VR6 wel om starten, of ze nu los liggen of niet...
#260147
haha ja inderdaad dat is voor latere zorg

maare de klop sensor stekker zit tog aangelosten boven de voorste motorsteun ?
of is er nog zon sensor ??
want bij mij zit de klopsensor al aangelosten en hou ik dus nog zon witte stekker over zoals op de foto te zien is..
#260149
Oke,

dus je hebt nu bij de lambda stekker (die brede) een witte stekker over? want het is namelijk zo

Een VR6 heeft twee klopsensoren! een voorkant motorblok (naast oliekoeler) en een achterkant (onder de uitlaatspruitstuk cil 1 t/m 3)

De voorste Klopsensor heeft een Zwarte aansluiting (stekker)
De achterste Klopsensor heeft een Witte aansluiting (stekker)

De krukasssensor (voorkant motor blok) heeft ook een witte stekker!!! maar zal raar zijn! want die achterste kabelboom hebben lambda sonde stekker en klopsensor bij elkaar ingetaped... dus kan dat nooit de krukassensor zijn

dan is nu de vraag! welke kleur stekker heb je dan nu op de achterste klopsensor zitten? wit of zwart?
#260186
grote vooruitgang!!
heb de massa bewerkt en andere accu
hij gooit um nu rond en alles alleen hij slaat net niet aan..
iemand een foto ofzo van hoe de vacuum zit , ben het even vergeten waar die dunne slangetjes op moeten enzo
#260336
Ik dacht dat ik er was hoor maar nee haha :? :?
Nu blijkt het te zijn dat ie niet vonkt..
Nou ja hij vonkt 1 keer als ik de sleutel 1 slag omdraai..
dus op accustand vonkt ie 1 keer , maar wil ik hem echt startten dan vonkt ie weer niet die k*t :roll:
Heb het nog nooit meegemaakt zoiets
Misschien weet iemand hier er wat meer over , ben een beetje radeloos nu..