Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Problemen met je motor? Misschien weet iemand raad
#273557
Goedemiddag dames en heren,

ben in het bezit van een VW Polo uit 2005, hier ligt een 1.4 TDI 3 cilinder in.

Heb altijd veel plezier gehad aan deze auto tot een half jaar geleden.
De auto begon ineens te stotteren tijdens het optrekken en het lijkt alsof er geen vermogen is.....

Na mezelf verdiept te hebben in wat deze problemen kunnen veroorzaken, kwam ik uiteraard uit bij de EGR klep en de luchtmassameter.
Inmiddels is de EGR volledig uit de software geschreven en de auto gechip tuned, had gehoopt dat hiermee de problemen verholpen waren. Niets was minder waar, de auto stotterde nog steeds... Ook nadat ik hem had afgedopt met een blind plaatje.
Wat mij wel opviel is dat de plunjer die in de EGR unit op en neer gaat (normaal gesproken) dat die omhoog staat, is dat juist?

Toen dit allemaal niet werkte heb ik ook maar een nieuwe luchtmassameter aangeschaft, deze vol goede moed geïnstalleerd, en meteen een stuk gereden. Weer moest ik constateren dat het stotter probleem niet was opgelost.....

Vandaag injector cleaner gehaald en ben heel benieuwd wat dit uit gaat halen.

Mocht ook dat het stotteren niet verhelpen dan ben ik volledig ten einde raad, en wil jullie daarom alvast om raad vragen wat te doen om dit probleem op te lossen.
Ik rijd 70 dkm per jaar af en dit begint nu wel heel vervelend te worden.

Alvast bedankt!!
#273563
Is gedaan na dat de EGR uit de software was weggeschreven, toen kwam er niets nieuws naar boven drijven. Het schokken was er al voor dat ik de egr heb laten doen, inmiddels ook een nieuwe lmm geplaatst.
Je zou bijna denken dat het aan het brandstofsysteem ligt