Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Problemen met je motor? Misschien weet iemand raad
Door RideWell
#272824
Achtergrond:
Ik ben nu 2-3 jaar in het bezit van een tweedehands Volkswagen Golf 1.6 16V (H5). De auto heeft altijd problemen gehad en ik heb hem 1,5 jaar geleden voor een onderhoudsbeurt naar het Volkswagen Garage gebracht.
Problemen vóór de onderhoudsbeurt:
-Ruitenwissers deden het soms wel/soms niet. Op momenten dat ze niet werken, kan ik het oplossen door handmatig eraan te trekken
-Motorlampje stond vaak aan
-Auto startte een aantal keren niet op
-Tijdens het rijden in de snelweg, werd de stuur opeens stroef, kreeg ik een melding en viel de auto uit. Toen heeft ANWB een heleboel storingen gevonden.

Hierna heb ik de auto voor een onderhoudsbeurt naar de Volkswagen garage gebracht (ongeveer 1,5 jaar geleden). Problemen gingen voor een korte tijd weg, maar daarna begon het weer. Ruitenwissers doen het vaak niet en de motorlampje staat vaak aan. Ik krijg vaak de melding "abgas werkstatt", vooral als ik over een drempel rijd of ff versnelling maak.

Vooral de laatste 6 maanden zijn de problemen toegenomen.
Het is vaker gebeurd dat ik tijdens het rijden in de snelweg opeens zo een "gehaak" krijg en meldingen krijg, waarna ik de auto gelijk aan de kant zet, alles uit zet en weer langzaam opstart.
Een aantal dagen geleden wou de auto bijna niet opstarten terwijl ik een uur daarvoor al in de snelweg had gereden en de auto pas 1 uurtje had geparkeerd.

Ik heb contact opgenomen met de Volkswagen garage om een nieuwe afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt.
Alleen weet ik niet wat ik moet gaan boeken. Grote of kleine onderhoudsbeurt? Inspectieservice? Uitlezing van storingen (moet kennelijk apart geboekt worden)?
Zij hebben mij laten weten dat zij nergens in hun systeem kunnen vinden welke onderhoudsbeurt ik de vorige keer bij hun heb laten uitvoeren. Ik heb de bon/gegevens zelf ook niet meer dus ik weet niet welk onderhoudsbeurt het was. Hierdoor kunnen zij ook geen advies geven welk onderhoudsbeurt ik nodig heb.

Kunnen jullie mij hier a.u.b. advies op geven?
Gebruikersavatar
Door PaulusB
#272826
Bij deze abgas werkstatt melding is vaak de lamdasonde cq stekker kapot en deze kan voor veel vage motor problemen geven inhouden afslaan etc. Ik zou gewoon een goede beurt laten uitvoeren en natuurlijk een goede diagnose met uitlezen je zou ook een goede universele garage kunnen kiezen.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk