Pagina 1 van 1

Vw polo 1.3 valt willekeurig uit

BerichtGeplaatst:24 dec 2017, 17:33
door mai
Beste forumleden

Wij hebben een volkswagen polo 2 uit 1990.
Nu begon deze willekeurig uit te vallen en was daarna ook slecht te starten, soms pas na een kwartier weer.
We zijn toen op onderzoek uitgegaan, we hebben gekeken of er een probleem is met de brandstofdruk. aan de hand van een brandstofdrukmeter bleek dat de brandstofdruk constant 3 bar is, stationair, met alleen contact aan of met een losgekoppelde onderdrukslang. in het werkplaats handboek staat dat deze druk met alleen contact aan 3 bar hoort te zijn, maar dat deze terug moet vallen naar 2,5 als je de motor start, dit gebeurt echter niet. we denken dus dat de brandstofdrukregelaar kapot is, aangezien er wel een vacuĆ¼m is. kan een kapotte brandstofdrukregelaar het uitvallen verklaren, en zo ja wat is de goedkoopste manier om dit op te lossen?

Re: Vw polo 1.3 valt willekeurig uit

BerichtGeplaatst:24 dec 2017, 21:07
door PaulusB
Is de gehele ontsteking verders wel in orde ? Heb je ook het contact blokje en brandstof relais gecontroleerd!

Zie ook

https://www.problemcar.nl/nl/profession ... -stil.html

https://www.problemcar.nl/nl/particulie ... -meer.html

Re: Vw polo 1.3 valt willekeurig uit

BerichtGeplaatst:27 dec 2017, 10:31
door mai
Beste Paulus

Bedankt voor het reageren, de ontsteking heb ik nog niet naar gekeken.
Het lijkt mij dat de relais in orde is aangezien het brandstofsysteem elke keer op druk komt, of kan ik hier meer aan controleren? Het drukregelaar probleem is dus een onwaarschijnlijke verklaring voor het uitvallen begrijp ik?
Kreeg ook de tip dat een defecte bobine voor problemen kan zorgen wanneer de motor warm word. contactblokje zal ik ook eens naar kijken/ doormeten.

mvg Mai

Re: Vw polo 1.3 valt willekeurig uit

BerichtGeplaatst:28 dec 2017, 10:43
door PaulusB
De regelaar op de brandstof rail kun je simpel testen, zet een manometer tussen de benzine slang en laat hem eens lopen, lees de druk af en kijk wat er gebeurt als je het vacuumslangetje van de regelaar aftrekt, de druk moet nu +/- 0,5 Bar stijgen..Zo ja, regelaar in orde.

Re: Vw polo 1.3 valt willekeurig uit

BerichtGeplaatst:29 dec 2017, 16:11
door mai
we hebben naar de ontsteking gekeken, rotorarmpje vervangen en bobine.
drukregelaar hebben we juist als eerst getest (zie eerste post), alleen vragen wij ons af of dit de problemen veroorzaakt.
helaas hoewel het een tijdje goed ging, weer plotseling uitgevallen en niet willen starten, na 5 minuten wel weer, dan nog een paar keer bijna uitvallen erna en vervolgens geen probleem meer. wat wel op te merken valt is dat bij onze polo de lucht voorverwarming kapot is(doorgeroest) maar het lijkt mij dat het injectiesysteem hiervoor compeseert, hij heeft namelijk een luchttemperatuur sensor. Kan dit deze problemen geven?
Ook zou ik geholpen zijn als iemand een goed adresje weet om naar dit probleem te laten kijken.

Re: Vw polo 1.3 valt willekeurig uit

BerichtGeplaatst:30 dec 2017, 17:06
door PaulusB

Re: Vw polo 1.3 valt willekeurig uit

BerichtGeplaatst:20 feb 2018, 12:09
door mai
Omdat ik er altijd een hekel aan heb als een topic niet afgesloten word, hier het vervolg. Ik heb uiteindelijk het probleem gevonden. Het bleek eenvoudiger dan gedacht, er was corrosie ontstaan tussen een van de stekkertjes op de accupool. bleek dus van de draad welke de ontsteking stroom geeft. alles schoongeborsteld en loopt weer prima, al weken lang inmiddels. Bedankt voor de reacties.

Re: Vw polo 1.3 valt willekeurig uit

BerichtGeplaatst:20 feb 2018, 12:51
door PaulusB
Bedankt voor de terug koppeling.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk