Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Problemen met je motor? Misschien weet iemand raad
#270628
Sinds kort ben ik de eigenaar van een EOS 2.0 FSI (200pk) uit 2007.
Bij het starten is er niets aan de hand, maar na wegrijden geeft de auto 4x een piepsignaal. Uitlezen van de ECU (door dealer) geeft geen meldingen?

Heeft iemand enig idee?

Dank voor het meedenken.

Gr. Jos
#270631
Op het Engels Eos forum lopen ze ook tegen dit fenomeen aan:

http://www.vweosclub.com/forums/showthr ... opics/3352

Als ik het zo lees kan het je winter waarschuwing lampje zijn echter is het nu niet koud mits deze niet meer goed functioneert. Of je radio die waarschuwing informatie wil geven over files en nieuws maar geen goed signaal heeft. Mogelijk kun je in je radio kijken of je de opties van TP etc kunt uitzetten en kijken of het stopt.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk


#270632
PaulusB schreef:
30 jul 2017, 19:53
Op het Engels Eos forum lopen ze ook tegen dit fenomeen aan:

http://www.vweosclub.com/forums/showthr ... opics/3352

Als ik het zo lees kan het je winter waarschuwing lampje zijn echter is het nu niet koud mits deze niet meer goed functioneert. Of je radio die waarschuwing informatie wil geven over files en nieuws maar geen goed signaal heeft. Mogelijk kun je in je radio kijken of je de opties van TP etc kunt uitzetten en kijken of het stopt.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk
Dank je wel PaulusB. Het is een luidere piep dan de parkeersensor, maar ga morgen kijken naar de radio suggestie.
#270657
Joshua9835 schreef:
30 jul 2017, 20:49
PaulusB schreef:
30 jul 2017, 19:53
Op het Engels Eos forum lopen ze ook tegen dit fenomeen aan:

http://www.vweosclub.com/forums/showthr ... opics/3352

Als ik het zo lees kan het je winter waarschuwing lampje zijn echter is het nu niet koud mits deze niet meer goed functioneert. Of je radio die waarschuwing informatie wil geven over files en nieuws maar geen goed signaal heeft. Mogelijk kun je in je radio kijken of je de opties van TP etc kunt uitzetten en kijken of het stopt.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk
Dank je wel PaulusB. Het is een luidere piep dan de parkeersensor, maar ga morgen kijken naar de radio suggestie.
TP uitgezet, ook de auto gestart met de gehele radio/nav unit uit. Helaas nog steeds de signalen bij het daadwerkelijk weg rijden.
#270658
Oké en heb je geen iconen in het display als de piepjes afgaan? De buiten temperatuur sensor kan foutieve informatie lezen en denkt dat het ijstijd is.



Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk




#270661
Als het 3 piepjes zouden zijn icm met het rem waarschuwings lampje is vaak de handrem sensor, remvloeistof die niet op nivo is of abs iets mis mee.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk


#270682
PaulusB schreef:
31 jul 2017, 18:24
Oké en heb je geen iconen in het display als de piepjes afgaan? De buiten temperatuur sensor kan foutieve informatie lezen en denkt dat het ijstijd is.



Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk

Geen iconen die getoond worden. Blijft toch vreemd dat de ECU door signalen wat aangeeft, maar verder geen code geeft :(
#270704
PaulusB schreef:
03 aug 2017, 08:09
Soortgelijke problemen

http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/show ... p?t=130109

http://www.vweosclub.com/forums/showthr ... opics/5846

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk
Hi Paulus, allereerst super dank voor je hulp en suggesties.
Ik zal kijken naar het audi probleem ( alarm batterij). Het alarm werkt wel (al getest) en rode lampje knippert, maar " you never know". Mbt de buiten temperatuur.....hij piept altijd (warm of koud). Het vreemde is dat de dealer er naar gekeken heeft, niets kunnen vinden behalve een defecte achteruitparkeer aansturings apparaat. Deze vervangen voor zo'n 500 euro (inclusief zoek kosten). De ECU gereset en volgens hen opgelost. Toen ik de auto weer op haalde idd geen piepsignalen. Dezelfde dag bij een 2e keer starten was het weer terug. Ik heb iemand op internet wat zien zeggen over ABS druk(die zou te laag zijn). Blijft toch opmerkelijk de de ECU een waarschuwing geeft zonder specifieke code weer te geven. Mvg Jos
#270707
Als de abs unit defect geeft gaat dit vaak gepaard met een melding of abs lampje. Je zou nog wel even remvloeistof kunnen controleren of deze op pijl is en helder van kleur.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) Plus met Tapatalk