Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Problemen met je motor? Misschien weet iemand raad
Door Snicky
#268989
(Automaat)

Heren,

Hele lap tekst, maar iemand wat tips?

Van de week op de snelweg, schiet de toerenteller onstabiel op en neer. Het motorlampje ging aan maar kon gewoon verder rijden.

Als ik de auto stop is de motor stationair erg onstabiel en lijkt wel vermogen te blijven geven als ik stil sta.

Zet ik de motor uit dan gaat deze niet meer aan. Na ongeveer 15min de auto wilt de auto wel weer starten EN zijn de problemen weg.

Ik heb hem zelf uitgelezen en daar kwam uit:
G28 engine speed sensor no signal

Ik kan nog steeds met de auto rijden, alleen na flink aantal km en warme motor komt het probleem weer terug. Ook kwamen er nieuwe meldingen bij en ditmaal bleef het motorlampje weg, EPC lampje ging branden en een pijltje in de vorm van een circel.

Tevens constateerde ik dat de Carterontluchtingsslang lek is en daardoor valse lucht op zuigt. Kan dit het probleem zijn of toch die G28 sensor? Als ik de sensor beweeg met de motor aan gebeurd er verder niks...

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
https://vimeo.com/163515325https://vimeo.com/163515361
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Door Snicky
#268993
Dat kan ik niet 123 checken. De oliefilter/oliefilter bracket zit in de weg.. Moet nog even onderzoeken hoe dat los moet, welke handelingen er eerst verricht moeten worden voordat ik er aan begin.

AfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door tempel
#268995
G28 melding krijg je altijd bij VR6 blokken van voor 1996. Heeft dus niks te betekenen.
Repareer eerst die lekkende slang maar eens.Als je de stekker van de G28 aftrekt zal je merken dat de motor niet meer loopt.
Door Snicky
#268997
Oké! De slang zou ik al binnen moeten hebben. Hopelijk morgen, oproepje geplaatst op onderdelenlijn! Hopelijk sturen ze de juiste.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk