Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Problemen met je motor? Misschien weet iemand raad
Door hazeel
#268382
Leden,

Mijn ketting is aan vervanging toe. Het blok word momenteel ook turbo-omgebouwd dus wou ik eens even horen wat jullie aanraden.. Zou dus een ketting revisie set willen kopen maar ik vraag mij af welke set ik het beste aanschaaf. Moet die OEM VW zijn of zijn er ook goede aftermarket setjes ?

Prijzen verschillen van 250 tot 400 per set.. Zo heb je bv deze van Febi;
https://boelm.nl/febi-revisieset-voor-k ... tting.html

En veel gelijkaardige kitjes die aangeboden worden.
Jullie mening of tips ?
Goede links of aanraden is zeker welkom.

grt!
Nico
Gebruikersavatar
Door tempel
#268383
Febi is goed, maar is zeker nog goedkoper te vinden.Deze moet je hebben , nieuw type spanner en geleider met duplex ketting. Als je auto van eind '96 of '97 is heb je een simplex(enkele) ketting boven. http://www.ebay.de/itm/STEUERKETTENSATZ ... 2c9aab1ca2
Nieuw type spanner is beter, en de geleider ook.

http://www.ebay.de/itm/Steuerkettensatz ... 4abd9807d4
distributie ketting..JPG
Zie je ook meteen de keerring die je niet moet vergeten. Anders stuur ATi even een PB, die heeft ergens nog een Nederlands adres.
Boelm is een leuke zaak, maar hier is hij veel te duur mee.
En kwaliteit: Ketting is van dezelfde leverancier als OEM. Ik en een aantal bekenden van mij rijden allemaal met deze set.
Door chielvr
#269113
Als ik jou was zou ik eens kijken op bolku.nl deze verkopen ook revisie setjes, hier heb ik de mijne ook vandaan altijd top service en die van mij was ook het nieuwere duplex materiaal. miscchien heb je hier iets aan ;)