Volkswagen-Forum NL

Das Auto

Problemen met je motor? Misschien weet iemand raad
#247576
Als de auto altijd goed heeft gelopen op die chip, zal die dat nu ook nog gewoon goed moeten doen.

Wat je iig eens kunt vervangen is het brandstof filter, de injectoren eens reinigen (misschien dat zo'n reinigings spul voor door de benzine genoeg is.)
En eens nakijken of de auto valse lucht trekt.

Verder zou ik de gasklep eens uitbouwen, en deze schoonmaken met remmenreiniger. Als je gasklep iets blijft plakken (door olie/vettigheid) kan je stationair regeling gewoon veels te traag reageren.

Verder zou ik ook stekkerverbindingen even los halen, en nakijken. Het gaat immers ook al om een ding wat 14 jaar oud is nu.


PS: benzine lucht is vrij normaal tijdens de koude loop. je moet de oudere 12 kleppers maar eens ruiken. :mrgreen: Komt minstans voor een euro uit de uitlaat bij het starten. :lol:
#247578
Wat trouwens ook een 'bekend' euvel is bij de V6's 4 motions en R32's is dat de schakel-drum van de inlaat brug speling begint te krijgen. (die aan de voorkant in het inlaat spruitstuk zit.)
Dan kan die daar valse lucht trekken, en 'lekken' tussen de cilinders. Daar zal die ook erg wazig van kunnen gaan lopen.
Is ook zeker een puntje om naar te kijken. (heb geen idee of daar revisie setjes voor te koop zijn of niet.

Om valse 'makkelijk' valse lucht lekkages te kunnen vinden kun je trouwens mooi een vacuum slangetje gebruiken om te luisteren.
ene kant aan je oor, met de andere kant van het slangetje bij verdachte verbindingen gaan. als die valse lucht trekt, merk je meteen dat er onderdruk op het slangetje komt, hoe minimaal het ook is. (horen kun je het vaak niet, door de herrie van de motor zelf. )